top of page

STORY OF THE MONTH: KARLIJN BURGERS

Karlijn (28 jaar) kwam na een selectieprocedure bij ons in de salon om door onze brow artist, Rusen, onder handen genomen te worden. Karlijn is een leuke, spontane meid met een aanstekelijke positieve houding. We hebben haar even apart genomen en hebben haar gevraagd naar haar leven met kanker.


Karlijn (28) ontdekte 2 jaar geleden een knobbeltje in haar borst. Na een maand bleek het knobbeltje nog groter te zijn geworden en is ze naar haar huisarts gegaan. Deze verwees haar door naar het ziekenhuis voor een mammografie. De dag na de mammografie kreeg ze de uitslag. In die korte periode zat ze enorm in de stress. Had ze wel of niet kanker?


Toen kwam het slechte nieuws… Ja, het is kanker. Ze moest zo snel mogelijk een chemokuur behandeling krijgen. “Het is heel raar”, zegt Karlijn. “ In een keer staat je leven in het teken van wekelijks naar het ziekenhuis gaan”. Ze had wel last van haaruitval maar was niet geheel kaal geworden. Ze had ervoor gekozen om een “cold cap” op te doen tijden de chemokuur. Door de cold cap worden de haarzakjes bevroren waardoor de chemo daar niet kan komen.


“Ik ben er wel echt ziek van geworden”, vertelt Karlijn. Ze heeft in deze periode zoveel steun gehad van familie en vrienden. In 2017 was de behandeling voorbij en wilde Karlijn de wijde wereld in trekken. Re-integreren en weer aan de slag! Ze was bang dat de kanker weer terug zou komen maar ze wilde de positieve “vibes” behouden!


Uitzaaiing

In 2018 ontdekte Karlijn een raar plekje op haar lichaam. De dermatoloog stuurde een biopt naar het laboratorium en uiteindelijk bleek dat de kanker was uitgezaaid. Het zat ook in haar botten. Karlijn moest wederom meteen weer behandeld worden. “Ik hoorde het nieuws in mei 2018. Ik dacht echt dat ik de Kerst niet zou halen.” Maar niets is minder waar. Karlijn is er nog steeds en op een goede manier, zegt ze. Zelf denkt ze dat het een combinatie is van de behandeling en haar mindset.


Op dit moment is het doel van de behandeling om haar leven zoveel mogelijk te verlengen. Ze heeft last van bijwerkingen maar die neemt ze voor lief als ze daardoor geen afscheid hoeft te nemen van haar dierbaren. Karlijn wil zoveel mogelijk leuke dingen doen want ze weet niet wanneer het haar laatste dag is. Natuurlijk staat ze op en gaat ze naar bed met haar lot. Elke dag… elke minuut… maar ze wil nu van alles genieten. Het leven is nu anders. Ze probeert met iedereen die haar lief is nog mooie herinneringen te maken. Dat is alles wat ik wil doen!


Relatie

Toch kreeg deze vervelende periode een gouden rand. Karlijn vond de liefde. Iets wat ze nooit had verwacht! Toen ze haar vriend ontmoette, had ze hem meteen verteld over haar ziekte. In het begin heeft ze geprobeerd hem van haar af te duwen. “Weet je zeker dat je dit wil”, vroeg ze hem. “Want dit is best “heavy”.” De liefde bleek groter en ondanks alles heeft hij voor haar gekozen. Als klapper op de vuurpijl heeft hij haar afgelopen vrijdag ten huwelijk gevraagd. Uiteraard heeft ze “ja” gezegd want ze wil graag trouwen. Ze gaan het zo snel mogelijk doen. Waarschijnlijk in 2020…


Wat nu?

Een ding is zeker. Karlijn is nog niet klaar om te gaan. “Ik heb nog zoveel te doen en mijn “fire” is er nog”, zegt ze enthousiast. Ze moet nog een stukje acceptatie gaan vinden. Dit is wat het is. Dit is het lot en wat doe je er aan? “Soms moet je iets accepteren en dat wil je niet”. Dat vindt Karlijn het moeilijkst van dit proces.

Als we haar vragen als welk dier ze terug zou willen komen, moet ze een beetje lachen. Ze moet meteen denken aan haar vader die vorig jaar juni is overleden. Hij wilde graag als libelle terug komen en sindsdien ziet ze ze overal. Dus als ze mag kiezen dan wil ze ook als libelle terugkomen. De libelle staat voor vrijheid en als Karlijn iets belangrijk vindt, is het dat.

Karlijn’s motto is “ ALL WE HAVE IS NOW”. Niemand heeft het eeuwige leven. Misschien moet iedereen met dit gevoel leven. Misschien halen we dan iets meer uit het leven.


Je kan Karlijn volgen op @karlijnburgers of op haar website

498 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page