top of page

OKTOBER: BREAST CANCER AWARENESS MONTH

En dan gebeurt het je… Kanker! Een verwoestende ziekte die vele slachtoffers heeft opgeëist. Er is bijna niemand die niet iemand kent of heeft gekend met de ziekte. Om mannen en vrouwen bewust te maken van de gevaren van borstkanker en om ons voor te lichten over o.a. preventie is er elk jaar een internationale maand van borstkanker in het leven geroepen.

Dutch Art Avenue werkt al geruime tijd met mensen die geraakt zijn door kanker. Mannen en vrouwen die een mastectomie hebben ondergaan, kunnen ervoor kiezen om hierna een borstreconstructie te ondergaan. Door de mastectomie kan het zijn dat de tepel geheel of gedeeltelijk is verwijderd. Een gevoel van onzekerheid is na zo’n ingreep dus niet geheel onbegrijpelijk.


Wij bieden al enige tijd areola reconstructies aan. Met behulp van PMU wordt het pigment teruggebracht. Deze procedure vraagt oog voor detail en door de 3D effecten oogt het heel natuurlijk. Wij vinden dat slachtoffers na zo’n heftige ingreep weer moeten kunnen genieten van het leven en zich weer zoveel mogelijk de oude moeten voelen. Een areola reconstructie kan hierbij helpen!


Maar deze maand zetten we mensen die kanker hebben overleefd ook op een andere manier in het zonnetje. We hebben eind september een oproep geplaatst waarin we onze klanten, studenten en volgers hebben gevraagd of zij iemand kennen die getroffen is door kanker. Wij gaan enkele mensen selecteren en die krijgen gratis een PMU behandeling.


Karlijn Burgers

Een van deze mensen is Karlijn Burgers (28 jaar). Karlijn kwam na een selectieprocedure bij ons in de salon om door onze brow artist, Rusen, onder handen genomen te worden. Karlijn is een leuke, spontane meid met een aanstekelijke positieve houding. We hebben haar even apart genomen en hebben haar gevraagd naar haar leven met kanker.Voorwaarden

Wil je zelf ook een PMU behandeling ondergaan na kanker? Dat kan! Als je dokter groen licht heeft gegeven, kunnen wij aan de slag. Een paar feitjes.

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn;

  • Het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Naalden en inkt zijn steriel en mogen maar eenmaal gebruikt worden;

  • Pas aangebrachte permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren of aanbrengen van permanente make-up is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen.


Heb je nog vragen? Twijfelt je of het bij past en of je er aan toe bent? Neem gerust contact met ons op. Wij plannen een 1e gesprek met je in om alles te bespreken. Geheel vrijblijvend!

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page